Švédky zdolali USA v rozstrele, vo štvrťfinále ich čakajú Japonky

06.08.2023 Celý región

Sydney/Melbourne 6. augusta (TASR) - Futbalistky Holandska postúpili do štvrťfinále majstrovstiev sveta. V osemfinále v austrálskom Sydney zvíťazili nad výberom Juhoafrickej republiky 2:0. V súboji o postup do semifinále narazia na Španielky. Zápas je na programe v piatok 11. augusta o 3.00 SELČ.

Ďalšími štvrťfinalistkami sa stali Švédky, ktoré v nedeľnom osemfinálovom súboji zdolali USA po rozstrele z 11 m 5:4. V riadnom hracom čase a ani v predĺžení gól nepadol. Rozhodujúci pokus premenila Lina Hurtigová, ktorej strelu síce brankárka Alyssa Naeherová vyrazila, ale lopta padala ďalej do bránky a napokon až počítačová technológia potvrdila, že tesne prešla za bránkovú čiaru.

Američanky prvýkrát nepostúpili do štvrťfinále. Obhajkyne titulu na všetkých ôsmich doterajších MS získali medailu a proti Švédkam si vytvorili niekoľko príležitostí už počas riadneho hracieho času. Brankárka Zecira Musovicová však podržala svoj tím. "Myslím si, že to je pre nás kruté. Pre mňa osobne ešte viac, keďže som nepremenila penaltu. Jednoducho to nebol náš deň," povedala Megan Rapinoeová podľa agentúry AFP.

Severanky narazia v ďalšej fáze na Japonky, duel sa odohrá v piatok 11. augusta o 9.30 SELČ.

futbal-ženy - MS:

osemfinále
Švédsko - USA 0:0, rozstrel z 11 m 5:4

Holandsko - JAR 2:0 (1:0)
Góly: 9. Roordová, 68. Beerensteynová
 

Vyberte región